دکتر اصغر دادبه در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: نحوه تدریس ادبیات فارسی در مدارس کشور به گونه ای است که دانش آموزان تنها به یادگیری ظاهر و حفظ برخی اشعار و متون همت می کنند در حالی که ادبیات فارسی مانند قرآن کریم دارای باطن است.
وی افزود: شناسایی ، کشف و معرفی باطن ادبیات در عصر کنونی فقط توسط عده ای اندک صورت می گیرد در حالی که در روزگاران گذشته هر فردی دارای سواد بود به طور حتم ادبیات را نیز خوب می دانست.
دادبه خاطرنشان کرد: در همین قرن اخیر که هنوز هم تعدادی از مکتب آموزان آن در قید حیات هستند کسی که فقط به مکتب می رفت خواندن قرآن ، بوستان، مولانا، حافظ ، سعدی و... را به خوبی می دانست و بسیاری از اشعار و آیات را از بر داشت اما امروزه نسل ما اشعار فارسی را از روی کتاب نیز به درستی قرائت نمی کنند.
وی تصریح کرد: زبان فارسی از زبان هایی است که در دنیا کشورهای معدودی از آن استفاه می کنند و اگر خود ما برای حفظ و ارتقا جایگاه آن تلاش نکنیم در قرن های آینده اثری از باقی نخواهد ماند.
دادبه یادآور شد: امروزه تشویق به فراگیری زبان انگلیسی بسیار بالاست به نحوی که تعداد دانش آموزانی که انگلیسی را خوب می دانند کم نیستند اما تعداد دانش آموزانی که به غیر از صحبت کردن به زبان فارسی چیزهای دیگری از آن بدانند اندک است.
برگزیده همایش چهره های ماندگار کشور تاکید کرد: اگر می خواهیم فرزندان کشورمان ایرانی و اسلامی تربیت شوند باید دست به دامان ادبیات فارسی شویم زیرا این اشعار و عرفان این زبان برگرفته از قرآن و سنت و احادیث نبوی و ائمه است و تفکر و تفحص در آنها مسیر خودشناسی و خداشناسی را برای همگان فراهم می کند.
وی اذعان داشت: چگونه است که غربی ها با ترجمه اشعار شاعران ما از جمله عطار، مولانا، حافظ ، سعدی ، فردوسی و... می توانند به خودشناسی برسند و از عمق معانی اشعار بهره بگیرند اما ایرانیان نتوانند یک بیت شعر را درست تفسیر یا قرائت کنند.
دادبه اظهار امیدواری کرد: دست اندرکاران آموزش و پرورش کشور و کارشناسان ادبیات در خصوص نحوه تدریس و آموزش زبان و ادبیات فارسی در مدارس تجدید نظر کرده و به حفظ و احیائ این زبان کهن کمک کنند.
نظر شما